Nema kraja Partizanovim mučenjima! Posle poraza na Kipru, AEK iz Larnake je u Beogradu dovršio stvar i eliminisao crno-bele, zadavši im ozbiljnu šamarčinu na domaćem terenu.

Uprava Partizana je smenila Ilija Stolicu, tvrde mediji, i to odmah po okončanju puta crno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope. On se potom nije pojavio na konferenciji za medije, pa se sada postavlja glavno pitanje - ko će biti novi trener Partizana?

Leto još nije ni završeno, a u Humskoj se ono svima već smučilo. Mnogo bure i loših rezultata, odlazak sportskog direktora Ivice Ilieva, pa onda i Stolice posle pet uzastopnih mečeva bez pobede doveli su do užasne atmosfere u i oko kluba.

Ali Partizan nije još dočekao svoj kraj u UEFA takmičenjima, pošto će se za grupnu fazu Konferencijske lige boriti protiv kluba sa Malte. Taj dvomeč startuje već za šest dana, a evo ko su petorica trenera od kojih bi Partizan potencijalno mogao da izabere novog šefa stručnog štaba.

/Potencijalni kandidati za trenera Partizana/

MN Press, Profimedia Potencijalni treneri Partizana

GLAVNI FAVORIT? SAVO MILOŠEVIĆ

Reklo bi se da je Savo Milošević u ovom trenutku prvi favorit za povratak na užarenu klupu crno-belih. Nekadašnji trener Partizana je još letos bio želja uprave kluba, ali se tada sve zakomplikovalo oko njegovog slučaja sa Olimpijom, kada je dobio otkaz u timu iz Ljubljane i tražio određenu odštetu za to.

Milošević je Partizan vodio od 2019. do 2021. godine, sa njima je već igrao jednom u Ligi Evrope, a još uvek je bez posla od odlaska iz Olimpije posle četvoromesečnog mandata. Ko je vaš favorit za klupu Partizana?

Anketa

Ko bi po vašem izboru trebalo da bude novi trener Partizana?

VUKOVIĆ, PA JOŠ TROJICA

Partizan je prošlog leta odbila nekolicina trenera, pa tako u Humsku nisu razmišljali da dođu Mladen Krstajić, Vladimir Ivić, Veljko Paunović, Marko Nikolić... Ali posle te poduže liste, drugi kandidat za klupu Partizana je Aleksandar Vuković.

Nekadašnji igrač crno-belih je trenersko ime stekao u Poljskoj, gde je sa Legijom iz Varšave bio i šampion. I on se letos pominjao kao opcija, ali do materijalizacije posla nije došlo. A posle Vukovića, još tri imena bi mogla da konkurišu, neki od njih možda čak i u privremenoj ulozi dok uprava Partizana ne dogovori konačno rešenje.

/Ovako je Partizan eliminisan iz kvalifikacija za Ligu Evrope/

MONDO/Stefan Stojanović STEFAN STOJANOVIĆ

To su Albert Nađ, Igor Duljaj i Nenad Brnović. Trojica bivših vezista Partizana su u različitim pozicijama. Nađ je trener Teleoptika i mogao bi da bude "unapređen" ukoliko crno-beli ne dobiju "DA" od Miloševića ili Vukovića. Slično je i sa Nenadom Brnovićem, trenerom omladinskog tima Partizana. On je prošle sezone za MONDO otkrio da ima veliku ambiciju da jednog dana postane trener Partizana, pa bi u Humskoj i njega mogli da vide kao "rezervnu opciju".

Na kraju, Igor Duljaj takođe dobro poznaje situaciju u Partizanu, pošto je do letos bio pomoćnik Aleksandru Stanojeviću. Za njega se nameće da bi možda bio i najmanje raspoložen za takav poduhvat od ove trojice trenera. Ko god stigao, doći će u teškom trenutku...