Postoji samo jedan način da Crvena zvezda - ukoliko savlada Makabi i plasira se u Ligu šampiona - bude u trećem šeširu pri izvlačenju grupa. Večeras su odigrana dva meča koji mogu da utiču na takav ishod i na oba su se dogodili rezultati koji odgovaraju srpskom šampionu. Fudbaleri Rendžersa nisu upisali trijumf na svom terenu, dok je Dinamo iz Zagreba poražen na gostovanju.

Da bi Crvena zvezda bila u trećem šeširu neophodno je da u četvrtom kolu kvalifikacija ispadnu Rendžers, Dinamo i Benfika... Večeras su napravljeni sitni koraci u tom smeru. 

Norveški Bode/Glimt savladao je na svom terenu zagrebački Dinamo, pogotkom Pelegrina u 37. minutu meča. Bila je to nagrada za impresivan presing koji je domaći tim igrao tokom većeg dela prvog poluvremena, kada gostima iz Zagreba praktično nisu dozvoljavali da pređu polovinu terena. Kasnije se i Dinamo malo opustio, pa je Bruno Petković propustio veoma dobru priliku za izjednačenje, ali je jasno da će hrvatski šampion na Maksimiru morati da juri pobedu i prolaz. Zvezda će navijati za goste na tom meču...

Kao što će u Ajndhovenu navijati za domaći tim. PSV je remizirao u Glazgovu (2:2) protiv Rendžersa, u meču koji je škotskom timu ponovo doneo mnogo sreće. Za treći gol na meču častio ih je golman Valter Benitez koji je jednu laganu loptu ispustio preko linije, direktno u svoj gol. U tim trenucima Rendžers je imao 2:1 protiv rivala koji - čini se na početku ove sezone - ima kvalitetniji tim. Ipak, Holanđani su uspeli da izjednače nekoliko minuta kasnije, pa će pred svojim navijačima "od nule" krenuti u izbacivanje Škota.

Ovako je izgledao okršaj Zvezde i Rendžersa prethodne sezone:

MONDO/Stefan Stojanović Zvezda - Rendžers / Utakmica

Podsećamo, pored ispadanja zagrebačkog Dinama i Rendžers, beogradskim crveno-belima potrebno je da kijevski Dinamo eliminiše Benfiku u dvomeču i tako olakša put srpskom šampionu u evropskoj eliti. Ali, ima i Zvezda svoj deo posla - da prođe šampiona Izraela.

U trećem meču koji je igran večeras Kopenhagen je savladao trabzon na svom terenu (2:1), pa će revanš meč u Turskoj doneti mnogo uzbuđenja navijačima ovih timova.

Rezultati večerašnjih mečeva:

  • Bode/Glimt - Dinamo Zagreb 1:0 (1:0)
  • Kopenhagen - Trabzon 2:1 (1:0)
  • Rendžers - PSV 2:2 (1:1)