Partizan je hteo u Ligu Evrope, ali sada mora da "zapne" kako bi stigao i do Konferencijske lige. Njihov protivnik Hamrun nije atraktivan i dolazi iz nefudbalske zemlje kao što je Malta, međutim dobro je poznato da su i crno-beli u ozbiljnoj krizi i da je ovo pravi trenutak da iz nje izađu.

Gordan Petrić je na konferenciji za medije uoči susreta sa Hamrunom (četvrtak, 21.00) više puta apostrofirao da je potrebno da se igrači opuste i da je tu da ih i zaštiti od svih udara, pa je iskoristio priliku i da se nekome obrati "zagonetkom".

"Ja bih zamolio njega da me ne podržava toliko jer nisam zaslužio toliku podršku, dosta mi je bilo ova dva-tri dana što me podržavao, moji drugari i ja smo mu pomogli kada mu je bilo najteže - ali smo spremni uvek da pomognemo ako je pomoć potrebna da ga izvučemo na pravi put", rekao je Gordan Petrić analizirajući situaciju u javnosti od kada je seo na "užarenu" klupu Partizana, međutim nije želeo da otkrije na koga je mislio.

"Sad vi malo rešavajte zagonetku... Tik-tak, tik-tak... Daleko da ću otkriti bilo šta!".

Svestan je Petrić da je u javnosti bilo mnogo kritika na račun njegovih fudbalera koji su nikad lošije počeli sezonu, međutim poručuje da navijači osete momenat i pruže im podršku.

"Po reakciji kada smo dali gol u 95. minutu - videli ste koliko im znači. Bio sam i igrač, funkcioner... Prolazio sam kroz sve što i oni prolaze danas i smeta mi što u nekim trenucima prozivaju igrače koji su najmanje krivi. Ja tražim, ako je to moguće, da se da podrška i ako treba da se proziva - neka se prozivaju ljudi sa strane kao što sam ja. Ako kažem da je to bitno, jeste - posebno za mlade da osete da imaju podršku. Mada, oni su profesionalci, sve to ide postepeno".

Gordan Petrić
MN Press 

POJAČANJA?

"Teško je sada dovesti igrača, bitno je da nam odmah pomogne i radi se na tome. Teško je jer su već počele sezone i to su igrači koji su možda nezadovoljni, koji se vraćaju iz povrede, koji su višak... I da ne dođe - ovi momci moraju da izguraju do kraja", rekao je Petrić koji čeka nova imena u veznom redu.

Petrić je poručio i da meč protiv Hamruna neće biti nimalo naivan, kao i da je neophodno da njegova ekipa uradi dva-tri domaća zadatka kako bi bila spremna za Maltežane, međutim nije želeo detaljnije da otkrije na šta misli.

Najvažnije je ipak da se opuste i zaborave na sve probleme, tako da im je savetovao kako da se reše "kamena na leđima" koji je i sam osetio tokom igračke karijere - u Partizanu i Kristal palasu. Objasnio im je da su to normalne stvari i da je moguće rešiti ih, samo ako veruju jedni drugima..

Što se tiče igračkog kadra, Petrić neće moći da računa na Lutovca i Pavlovića, dok se vraćaju Menig i Saničanin, a zabrinjava ga i što se u javnosti potcenjuje Hamrun.

"Imali smo malu analizu i igrači dobro znaju - to su profesionalci i vode računa o tome protiv koga igraju. To uopšte nije ekipa sa Malte, nego su sve stranci i odigrali su šest utakmica u Evropi. Gledao sam sve utakmice, srećno je Levski prošao dalje, ali vrlo su nezgodna ekipa", zaključio je Petrić.