Sezona nije pošteno ni počela, a već "kuva" u Pari Sen Žermenu! Fudbalske zvezde u Parizu se međusobno sve manje podnose, a u glavnoj ulozi sada su Kilijan Mbape i Nejmar.

Sve više se priča o bezobrazluku Mbapea - prvo je to bilo zbog razmaženog ponašanja nasred utakmice kada se ljutio jer mu saigrač nije dodao loptu, a onda se pojavio i snimak na kojem Francuz u prolazu udara Mesija i svađa se sa Nejmarom oko izvođenja penala. A sada su otkriveni svi detalji sukoba Mbapea i Nejmara i priča se o tri stvari koje su francuskoj zvezdi zasmetale!

Sve je više stvari koje ukazuju na to da su Francuz i Brazilac narušili međusobni odnos i da više nisu onakvi drugari kakvi su bili pre nekoliko godina. PSŽ je odlično počeo sezonu u Francuskoj sa dve pobede i 10 postignutih golova, ali prava tenzija viđena je na meču protiv Monpeljea (pobeda 5:2). Tada se Mbape raspravljao sa Nejmarom i tražio mu da mu prepusti izvođenje penala, iako je Mbape jedan penal na tom meču prethodno protraćio.

Nejmar to nije dopustio i postigao je gol, a nakon svega, sve više su na površinu počele da isplivavaju tenzije između dve zvezde Parižana. Sve je počelo kada je Nejmar na Tviteru lajkovao objavu u kojoj se Mbape kritikuje.

"Sad je i zvanično, Mbape je taj koji izvodi penala u klubu, mora da je razlog ugovor. Nema šanse da bi Nejmar bio drugi izbor za izvođenje jedanaesteraca. Sigurno je do ugovora, Kilijan je vlasnik Parižana", napisao je jedan Nejmarov fan, što je Brazilac i lajkovao.

Twitter/ArobaseNJRvanny Mbape Mesi

Sporni ugovor je onaj letošnji koji je Mbape letos posle velike drame potpisao, kada je u poslednji čas odlučio da ostane i ne preseli se u Real Madrid. Tada je dobio velika ovlašćenja, zbog čega su ga mnogi na društvenim mrežama prozivali da je "novi vlasnik PSŽ-a" i da se on pita za sve.

Drugi razlog za netrpeljivost između dvojice igrača, otkrio je Roman Molina, poznati francuski novinar dobro upućen u dešavanja u svlačionicu PSŽ-a. On je letos isticao da je Mbape želeo da Nejmar napusti klub u ovom prelaznom roku, do čega ipak nije došlo.

U Francuskoj mediji sada pišu i da Mbape u PSŽ-u može da "vidi samo dvojicu" velikih zvezda, pa je spreman da učini sve da Nejmar napusti klub, kako bi među najvećih imena u timu ostali samo on i Lionel Mesi. Njihov sukob bi mogao da napravi razdor u svlačionici ekipe, pošto je i Mbape prestao da se u tolikoj meri druži sa grupom igrača kojima je španski jezik glavni (Mesi, Nejmar, Ramos...) i pridružio se frankofonoj ekipi igrača, pre svih Ašrafu Hakimiju.

Nejmar, Mbape
Profimedia 

Treća stvar koja je navodno zasmetala Mbapeu kod Nejmara jeste i njegova davnašnja izjava. Brazilac je jednom prilikom bio upitan koji detalj u karijeri mu je bio najupečatljiviji, a on je izabrao čuvenu "remontadu". Bio je to preokret Barselone i pobeda 6:1 baš protiv Pari Sen Žermena, kluba za koji Mbape navija od malih nogu.

Bilo kako bilo, sada unutar svlačionice PSŽ-a postoje dve velike klike. Na jednoj strani je Mbape koji želi da se još dugo pita za sve u Parizu, a na drugoj Nejmar koji mnogima ide na nerve zbog njegovih slabijih partija proteklih sezona. Možda baš taj sukob ponovo spreči PSŽ u borbi za osvajanje prve, istorijske Lige šampiona.