Hajduk iz Splita je dobio lekciju u Španiji. Viljareal je lako i ubedljivo savladao hrvatski klub u Ligi konferencija - 4:2 (4:1). Razlika u kvalitetu između dva tima bila je očigledna.

Španski tim pokazao je još jednom zašto je prošle godine igrao u polufinalu Lige šampiona. Na svom terenu održao je čas fudbala gostujućem timu. Splićanima će biti potrebno čudo u revanšu.

Hajduk je prvi poveo i to u 2. minutu preko Biuka. Stigao je ekspresan odgovor. Morales je u 14. minutu izjednačio, pa je Livaja u 19. smestio loptu u sopstvenu mrežu. U 36. je Morales dao svoj drugi gol, pa je Moreno u nadoknadi prvog dela uvećao prednost (4:1).

U nastavku je domaći tim nastavio sa napadima, tražio je novi gol, imao je pet šuteva u okvir gola, nije zatresao mrežu. Za to je kažnjen u 85. minutu kada je Fosati sa penala postavio konačan rezultat. Interesantno je da je Hajduk u drugom delu imao samo jedan šut u okvir gola.

Revanš meč na programu je na "Poljudu" 25. avgusta. Izvesno je da će stadion biti pun i da će hrvatski tim pokušati na sve načine da prođe u grupnu fazu Lige konferencija. Deluje da ih čeka (ne)moguća misija.