Partizan i Crvena zvezda će defitivno igrati 168. "večiti" derbi u sredu 31. avgusta od 20 časova u Humskoj, nakon što je odbijen predlog crno-belih da se susret odloži, piše današnji "Sportski žurnal".

Zbog obaveza Partizana u Konferencijskoj ligi koje ih očekuju već ovog popodneva na Malti, potom i prvenstvenog meča sa Radničkim u nedelju u Kragujevcu (17.00), navodno su iz Humske tražili da se derbi prolongira za 24 sata, odnosno za 1. septembar, ali je to odbila Crvena zvezda.

Očekivano, Crvenoj zvezdi više odgovara da je njihov "večiti" rival umorniji za predstojeći derbi, pošto srpskog šampiona očekuje kraći period između utakmica. 

Crvena zvezda je igrala u utorak uveče protiv Makabija u Ligi šampiona, i ispala posle drame u nadoknadi vremena, a naredni meč zakazan im je za subotu na "Marakani" protiv Javora (20.30). To znači da će imati bar 24 sata više za pripremu utakmice od Partizana u gustom rasporedu utakmica krajem avgusta.

Podsetimo, Crvena zvezda i Partizan su već odložili po dve utakmice Superlige zbog nacionalnih interesa u kvalifikacijama za UEFA takmičenja, tako da će naknadno odigrati mečeve u Kup terminima tokom jeseni...

Ovako trenutno izgleda tabela Superlige na kojoj je Crvena zvezda lider!

Standings provided by SofaScore LiveScore