Crvena zvezda je ostala bez trenera, jer je Dejan Stanković podneo ostavku! On se povukao nakon što je sa ekipom eliminisan iz plej-ofa za Ligu šampiona protiv Makabija, a na dan kada su crveno-beli saznali imena protivnika u grupi Lige Evrope. U njoj će ih voditi drugi šef struke, kao i u predstojećim mečevima protiv Javora u nedelju i protiv Partizana u sredu!

Fudbalski klub Crvena zvezda obavestio je u petak javnost da je Stanković danas podneo neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba našeg kluba. Stanković se pozdravio sa svima u klubu i zahvalio na uspešnoj saradnji, a potom obrazložio svoju odluku:

"Crvena zvezda je moja ogromna ljubav, neopisiva emocija. Sada posle trećeg pokušaja da je uvedem u Ligu šampiona osećam se potpuno prazno, jer najvećoj ljubavi nisam uspeo da pružim ono što sam najviše želeo. Ne mogu dalje. Dao sam sve od sebe. Sada treba neko drugi da pokuša. Meni su ove tri godine najlepši deo fudbalskog života. Nešto što me je dodatno izgradilo, učinilo boljim i kvalitetnijim. Hvala igračima, upravi i navijačima koji su zaslužni za to. Uvek sam osećao njihovu podršku. Baš zato sam odluku da odem doneo kao znak zahvalnosti i želje da Zvezdi uvek bude najbolje. Hvala svima na divnom vremenu provedenom na Marakani. Verujem da su godine uspeha tek pred klubom, a ja ostajem uvek tu za moju Zvezdu, uvek svim srcem, jer Zvezda je život, a ostalo su sitnice", objasnio je svoju odluku Dejan Stanković.

Stanković je vodio Crvenu zvezdu dve i po godine, osvojio tri titule, igrao šesnaestinu finala Lige Evrope i doneo klubu duplu krunu posle 13 godina. Ipak, ono zbog čega je napustio klub su neuspesi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u kojima je Zvezda pod njegovim vođstvom bila eliminisana u utakmicama protiv Omonije, Šerifa i Makabi Haife.

Stanković je rastanak nagovestio i na oproštajnoj konferenciji, u noći poraza protiv Makabi Haife. Vidno razočaran, on je rekao novinarima da će se otvoriti mnoga pitanja i da je spreman da snosi krivicu. "Prihvatiću to od srca, jer sam dao sve od sebe", rekao je tada.

U klub se vratio u decembru 2019. kao igračka legenda crveno-belih i srpskog fudbala i bio je to njegov prvi trenerski posao. Na klupi tima sa "Marakane" pokazao je trenerski talenat, hrabro se sa ekipom suprotstavljao Glazgov Rendžersu i Milanu u nokaut fazi Lige Evrope i ovog leta je otišao zbog propuštene šanse da i svoje i klupske uspehe nadogradi glavnom nagradom - ulaskom u Ligu šampiona

MN Press, MONDO/Stefan Stojanović Dejan Stanković