Neverovatna završnica na utakmici Juventus - Salernitana u nedelju uveče u italijanskoj Seriji A! Remi 2:2 izazvao je mnogo bure posle velike drame koja je viđena u nadoknadi vremena, a kada su viđeni priznat gol, poništen gol i tri crvena kartona.

Na kraju, VAR je doneo presudu da Juventus nije stigao do trećeg gola i velikog preokreta u 98. minutu utakmice, a sada se ispostavlja da je načinjena velika greška i nepravda timu iz Torina!

Mnogi su se u nedelju uveče u Italiji pitali koja je svrha VAR sistema ako on neće sprečiti skandalozne greške. A gledanje video snimaka zarad donošenja odluka sada je ponovo kritikovano, jer su navijači Juventusa smatrali da postoje dva osnova po kojem je njihov tim oštećen.

Prvi, onaj nešto blaži. Kada je Arkadijuš Milik zatresao mrežu u 96. minutu, verovao je da je to gol za 3:2 koji njegovom timu donosi pobedu. Skinuo je dres i burno proslavio gol, zbog čega je dobio drugi žuti karton i time isključenje. Međutim, kada je glavni sudija meča poništio gol, Milik je i dalje ostao isključen, što su mnogi već više puta isticali kao suludo pravilo, jer je Poljak dres skinuo samo zbog tog pogotka.

No, ono daleko važnije od toga je činjenica da se ispostavilo da taj poništeni gol uopšte nije trebalo da bude poništen! Naime, VAR tehnologija je poništila gol zbog navodnog ofsajda Bonućija, ali je žestoko omanula samo zbog toga što nije bio prikazan čitav kadar. Ovako je izgledao snimak koji su sudije gledale:

Ali na snimku koji su sudije gledale, nigde u kadru nije bilo Antonija Kandreve, igrača Salernitane koji je bio u takvoj poziciji da nijedan od igrača Juventusa nije mogao da bude u ofsajdu! On je bio daleko od središta igre, ali je bio na oko tri metra od gol-aut linije, zbog čega su svi igrači Juventusa bili u dozvoljenoj poziciji. Evo kako je to izgledalo iz drugog ugla: