Crvena zvezda je zimus platila Nemanju Motiku čak 2,5 miliona evra Bajernu, ali izgleda da još nije spreman da igra za prvi tim. Povremeno je dobijao šansu tokom proleća, videli smo ga na čak 14 utakmica, međutim ove sezone još nema ni minut u seniorskom fudbalu, jedini uz "precrtanog" Spiridonovića i Krstičića. Zbog toga se svi navijači pitaju šta je sa Motikom i zbog čega ne dobija priliku, a ni ovog vikenda nije u sastavu za meč sa Napretkom - nego je priključen omladincima Crvene zvezde koji su igrali važnu utakmicu protiv Čukaričkog.

Motika je u remiju Crvene zvezde i Čukaričkog (2:2) ostavio više nego dobar utisak pošto je asistirao za oba pogotka Pirgića i Lekovića, a videćemo da li će to biti dovoljno da zadobije poverenje Miloša Milojevića.

"Status Motike je isti kao i svih ostalih igrača na toj poziciji, tu je najveća konkurencija. Mislim da postoji veliki potencijal kod njega, velika želja. Da li je ova utakmica prava za njega ili nije, to ćemo videti, ali svakako da računamo na Motiku i imamo ga u planovima", poručio je Milojević u najavi utakmici sa Napretkom, nakon čega je očigledno odlučeno da je za njegov razvoj najbolje da igra sa omladincima.

Videćemo koliko dugo će Motika biti sa mladom ekipom i da li je skoro u planu da se vrati u prvi tim, a verovatno će najviše na to uticati kako bude igrao za U19 ekipu i da li će se u "osloboditi mesto" u konkurenciji Kataija, Bukarija, Mustafe...

Dugo bez minuta nije bio ni Veljko Nikolić, ali je radom na treninzima postepeno došao i do startne postave protiv Napretka.