Fiorentina je u nedelju pobedila Veronu 2:0 (1:0) na svom stadionu "Artemio Franki", a srpski napadač Luka Jović nije dobio šansu među domaćima ni kao rezerva. On je od početka do kraja sedeo na klupi i gledao kako "Viola" pobeđuje golovima Žonatana Ikonea u 13. i Nika Gonzalesa u 90. minutu, a usput je ispraćao u igru saigrače, jer mu trener Vinćenco Italijano nije pružio ni minut u igri. Sa druge strane, za Veronu su ceo meč odigrali Darko Lazović i Luka Ilić.

Luka je ove sezone u sedam kola dao jedan gol, u prvoj rundi protiv Kremonezea, a na današnjem meču je prvi put presedeo celu utakmicu. On se pre nekoliko dana obratio javnosti i u intervjuu za Informer rekao da je normalno da svi očekuju da on odmah napravi razliku, ali da moraju da razumeju da nije igrao tri godine i da će mu biti potrebno vreme. U međuvremenu, i trener Italijano poručio mu je da "mora da se restartuje" povodom svega što podrazumevaju obaveze profesionalnog fudbalera - od fizičkog do psihološkog stanja. "Mora da razume da ne igra sa asovima svetske klase i šampiona, već da igra za Fiorentinu i mora da se žrtvuje i pomogne timu", rekao mu je između ostalog šef struke u javnoj poruci.

Sa druge strane, ono što njegovom statusu neće pomoći je današnji ulazak u igru argentinskog igrača Nika Gonzalesa, koji je 25 minuta pre kraja ušao i dao gol, a onda je trener sa klupe podigrao i centarfora Artura Kabrala, koji je dobio šansu ispred Luke od 79. Pod uslovom da je Luka bio zdrav i da je bio u stanju da nastupi, a nije, pred njim je očiglenod borba za minutažu. Fiorentina u ovom trenutku nema strpljenja, jer je do ovog meča protiv Verone "vezala" čak pet ligaških utakmica bez pobede.

Standings provided by SofaScore LiveScore