Svetsko prvenstvo u Kataru počinje za nešto manje od dva meseca i ono će po mnogo čemu biti istorijsko. Igra se tokom zimskih meseci, u nikad manjoj državi, a bilo je mnogo reči i o striktnim zakonima u Kataru na koje mnogi navijači iz svih krajeva sveta nisu navikli.

Ipak, i naredni Mundijal 2026. godine biće istorijski na svoj način. Taj turnir igraće se u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Meksiku i prvi put će na njemu učestvovati čak 48 reprezentacija. Ali sada je stiglo i veliko iznenađenje po pitanju mogućeg domaćina velikog finala!

Mundijal u Severnoj Americi imaće i rekordan broj gradova domaćina. Igraće se na 11 stadiona u SAD, tri u Meksiku i dva u Kanadi. To će biti Boston, Njujork, Toronto, Filadelfija, Atlanta, Majami, Kanzas Siti, Dalas, Hjuston, Los Anđeles, San Francisko, Meksiko Siti, Gvadalahara, Monterej, Vankuver i Sijetl.

Osim toga, nije poznato mnogo više stvari. Ne zna se gde će se koja grupa igrati, kao i nokaut faza, ali svi su očekivali da će finale biti igrano u jednom od dva glavna centra - ili u Njujorku ili u Los Anđelesu. Ali poslednje informacije navode da bi moglo da se desi da domaćin završnog meča bude treći grad.

Kako javlja "ESPN", meč za titulu prvaka sveta 2026. godine biće igran u Dalasu, na "AT&T" stadionu, kapaciteta 80.000 mesta! Na ovom stadionu nastupa i NFL franšiza Dalas Kaubojs. SAD su bile domaćini i Mundijala 1994. godine, kada je Brazil postao prvak sveta, a tada je finale bilo igrano u Pasadeni, pred skoro 100.000 ljudi, na stadionu "Rouz Boul" u blizini Los Anđelesa.