Mančester siti pregazio je Mančester junajted u prvih 45 minuta utakmice - 4:0 i na kraju trijumfovao 6:3. Zbog tradicije, veličine gostujućeg kluba i velikog rivalstva, ovaj meč moramo da zovemo derbijem, ali na terenu je bio sasvim daleko od toga. To su dokazali golovi trostrukih strelaca Fila Fodena i Erlinga Holanda, kao i čudesne asistencije Kevina De Brujnea. "Građani" su bili nemilosrdni prema gradskom rivalu i zato su navijači Junajteda masovno napuštali stadion Itihad već pre poluvremena. Bilo im je dosta ovoga:

undefined Mančester siti Mančester junajted

Iako nije novost da Siti da četiri gola protiv Junajteda (u martu ove godine bilo je 4:1), a mnogi pamte i "šesticu" gostiju na Old Trafordu 2011, ali ipak je teško setiti se ovakvog sudara fudbalske sile i ekipe koja iz godine u godinu tek na mahove podseća na veličinu Junajteda. Iako su "crveni đavoli" prethodnih nedelja imali dobre rezultate, Erik Ten Hag je proglašen najboljim menadžerom Premijer lige za prošli mesec, a Markus Rašford najboljim igračem, gostovanje aktuelnom šampionu pokazalo je i ekipi i navijačima Junajteda kako stoje stvari u Premijer ligi i ko će se još dugo pitati za sve.  

A šta tek reći za čudesnog Holanda (22), napadača koji je došao ovog leta dočekan i delimičnim sumnjama da bi mogao da igra tako dominantno kao u Bundesu. Ipak, on se savršeno uklopio u Gvardiolin sistem i poništio teze o "navikavanju na ligu", na "novi način igre" i slično. Zaključno sa današnjim pogocima, on je dao čak 15 golova ove sezone. A tek je 2. oktobar. Kao što se čini da je pred njim čitava večnost ove sezone da postigne još desetine golova, tako je sigurno i Mančester junajtedu na poluvremenu preostalo vreme na Itihadu izgledalo beskrajno dugo. Utakmica je završena pobedom Sitija 6:3, a Erling Holand i Fil Foden postigli su po tri pogotka, za košmarni poraz gostiju.

Pogledajte kako su navijači "crvenih đavola" odlazili sa stadiona:

Arena sport/screenshot Navijači Mančester junajteda napuštaju stadion protiv Mančester sitija

Standings provided by SofaScore