Kako javlja novinarka "Mundo Deportiva" Veronika Brunati Lionel Mesi će od 1. jula 2023. godine imati novi klub i to će biti Barselona! Dobro obaveštena novinarka tvrdi da je već sve dogovoreno za povratak Argentinca u klub u kome je godinama imao najveće uspehe!

Mesi je u suzama napustio Barselonu na kraju sezone 2020/21, a morao je da ode iz kluba jer se katalonski gigant našao u ogromnim finansijskim problemima. Da bi olakšao budžet napustio je "Nou Kamp" i prešao u Pari Sen Žermen, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Ali izgleda da je to bilo samo privremeno rešenje i da će se na kraju ove sezone Mesi vratiti u svoj klub!

Ovaj 35-godišnji ofanzivac je u Barselonu stigao još kao dete 2000. godine i prvi ugovor sa ekipom potpisao je na salveti. Nakon nekoliko godina u omladinskim selekcijama debitovao je za prvi tim 2004. godine kada je na jednom meču zamenio Deka, a tada je počela nova era. 

Argentinac je vrlo brzo postao ne samo najbolji igrač Barselone nego i najbolji fudbaler na svetu, a sa klubom je svake godine osvajao trofeje. U Barsleoni je uspeo da osvoji Ligu šampiona četiri puta, FIFA Svetsko prvenstvo klubova tri puta, UEFA Superkup tri puta, a Primeru čak deset puta uz sedam titula u Kupu Kralja.  

Pogledajte kako je izgledalo kada je Mesi u suzama napustio Barselonu i objavio da više neće biti fudbaler tog kluba:

Youtube/screenshot/FC Barcelona Leo Mesi napušta fc barselonu