Dejan Stanković je idol Filipa Đuričića. Došao je doskorašnji trener Crvene zvezde u Sampdoriju i na debiju je ostvario remi sa Bolonjom (1:1). Gol za remi dao je upravo srpski reprezentativac koji je po završetku tog susreta pričao o raznim temama, među njima je i dolazak i rad sa nekada sjajnim fudbalerom, a sada šefom stručnog štaba. Njegov zadatak biće da obezbedi opstanak u najjačoj ligi Italije.

U razgovoru za klupski sajt Filip je otkrio nešto što je malo ko znao. Ugledao se na sadašnjeg trenera. "Mister Stanković bio je moj idol oduvek. Poznavao sam ga od ranije, mada nikada nismo sarađivali. Rođeni je pobednik, znam da je dobra osoba i da voli da pomaže svima u timu. Sa moje tačke gledišta klub je napravio pravi izbor njegovim angađovanjem. Mogli ste to da vidite i na meču, od prve sekunde je bila neka nova energija. Nismo imali vremena da pričamo previše o taktičkim zamislima, mada smo odmah shvatili šta od nas traži", jasan je Đuričić.

Neće im biti lako da opstanu, pošto su na začelju tabele sa tri boda iz devet mečeva. U narednom kolu igraju protiv Rome i Žozea Murinja. "Dolaskom Stankovića već smo videli drugačiji mentalitet i to se očekuje na svakom meču. U pet mečeva, pre duela sa Bolonjom, nismo radili stvari koje smo činili u tom susretu. Uvek moramo da igramo ovako i da pokažemo ovakav borbeni duh. Navijači treba da budu zadovoljni kada nas gledaju", zaključio je Đuričić.

Profimedia/Unione Calcio Sampdoria, Twitter/SerieA_EN/printscreen Dejan Stanković