Utakmica između Partizana i Kelna čak dva puta je prekinuta u prvih pola sata utakmice. Prvi put nedugo posle maestralnog gola Fusenija Dijabatea za vođstvo crno-belih u 15. minutu, a potom i u 30. minutu kada je sudija Roj Rajnšrajber poslao igrače oba tima u svlačionicu pošto više nije želeo da vodi meč na kome "ne vidi prst pred okom", nadajući se da će ovaj rigorozan potez umiriti navijače crno-belih.

Oni su u dva navrata na jugu palili baklje, gust dim se nadvio nad stadionom, posebno u drugom slučaju, a iako bi možda neke sudije sačekale da se raščisti bez velike drame - Izraelac je odlučio posle konsultacija sa delegatom, kome je pokazao da ništa ne vidi, da napusti teren.

Koliko su prekidi trajali najbolje govori podatak da je u prvo poluvremenu pokazana nadoknada vremena od 10 minuta, a jasno je da navijači Partizana ne smeju ni da pomisle da ponove sličan incident u nastavku utakmice.

Pogledajte kako je izgledao prekid meča Partizana i Kelna u Humskoj:

MN Press Keln - Partizan Grobari bakljada

Nakon apela Vujačića i Uroševića navijačima Partizana da ne pale baklje i ne koriste dalje dimove, posebno se obratio i zvanični spiker stadiona u Humskoj koji je objasnio da "ako se još jednom prekine utakmica, to znači i potpuni prekid meča". Jasno, to bi značilo i da bi Partizan meč izgubio za "zelenim stolom", i to u trenutku dok vodi i ima meč koji mu možda donosi proleće u Evropi, a o daljim potencijalnim kaznama UEFA i da ne pričamo. Posebno ako se uzme u obzir da je Partizan "višestruki prestupnik" i da svaka sledeća kazna može da bude samo teža od prethodne.

Pogledajte kako su Urošević i Vujačić molili navijače Partizana.

Vujačić i Urošević mole navijače MONDO/Nebojša Marković