Samo nekoliko sati nakon što je postalo jasno da je Mančester junajted doneo veliku odluku i Kristijana Ronalda izbacio iz tima jer je Portugalac odbio da uđe u igru na meču protiv Totenhema, oglasio se i glavni akter. Legendarni fudbaler obratio se svojim pratiocima na Instagramu, gde je napisao poruku dužine tri pasusa, ali sa premalo konkretnih informacija o sukobu koji se dogodio.

Umesto da ponudi svoju verziju priče, napadač koji je juče samovoljno otišao sa stadiona dok je meč još trajao, govorio je o profesionalizmu, svojim navikama i karijeri koja traje već dve decenije. U njoj važno mesto zauzima i poštovanje koje ukazuje ostalim akterima na terenu - saigračima, rivalima, trenerima, sudijama...

"Kao što sam uvek činio tokom svoje karijere, trudim se da živim i igram sa poštovanjem prema svojim kolegama, protivnicima i trenerima. To se nije promenilo. Nisam se promenio. Ja sam ista osoba i isti profesionalac koji sam bio poslednjih 20 godina igrajući elitni fudbal, a poštovanje je uvek igralo veoma važnu ulogu u mom procesu donošenja odluka. Počeo sam veoma mlad, primeri starijih i najiskusnijih igrača su mi uvek bili veoma važni. Zato sam se kasnije uvek trudio da dam primer mladima koji su odrastali u svim timovima koje sam predstavljao. Nažalost, to nije uvek moguće i ponekad nas vrelina trenutka nadvlada", napisao je Kristijano Ronaldo u svojoj prvoj objavi nakon skandala.

Profimedia Kristijano Ronaldo

Iako je sasvim jasno da ga je klub suspendovao i da u narednom periodu neće biti sa ekipom, Ronaldo je pokušao da pokaže zajedništvo. On je govorio o podršci saigračima, ali i ujedinjenosti u narednom periodu. "Trenutno samo osećam da moram da nastavim vredno da radim u Karingtonu, da podržavam svoje saigrače i da budem spreman na sve u bilo kojoj utakmici. Prepuštanje pritisku nije opcija. Nikada nije bilo. Ovo je Mančester junajted, i ujedinjeni moramo da stojimo. Uskoro ćemo ponovo biti zajedno", zaključio je Portugalac.