Crvena zvezda je lako izašla na kraj sa Kolubarom (2:0), a Monako je istim rezultatom nadigrao Anže - tako da je sada sve spremno za dvoboj koji će rešiti situaciju u grupi Lige Evrope. Osokoljeni sve boljom formom, fudbaleri Crvene zvezde probaće da dođu do tri boda na Azurnoj obali koji bi mogao da im donese nastavak takmičenja kroz Ligu Evrope, međutim zavise i od susreta Ferencvaroša i Trabzona gde im više odgovara trijumf Mađara...

Pošto ni Monako nije rešio svoje pitanje u grupi "H", ovog vikenda uspeli su da odmore nekoliko igrača (Golovin, Badijašil, Foland) za važniji meč sa Crvenom zvezdom i sudeći po izjavi Aksela Disasija - puni su optimizma.

"Nećemo da na sebe stavljamo nepotreban pritisak, ali iako postoji uzbuđenje pred utakmicu - važno je da do kraja ostanemo mirni. Znamo da je ovo vrlo važan meč koji će odlučiti drugi deo naše evropske sezone. Ali, naša sudbina je u našim rukama i samo moramo da odigramo onako kako znamo. Na nama je da pokažemo da smo najbolji tim u ovoj grupi", poručio je Disasi nakon stote utakmice u dresu Monaka.

"Ako se ne kvalifikujemo za dalje, to će biti mali neuspeh... Mi lideri i trener verujemo u nas da možemo da prođemo grupu. Spremamo se bez pritiska i ako budemo koncentrisani, možemo da prođemo".

Podsetimo, Monako je pobedio Crvenu zvezdu u Beogradu minimalnim rezultatom 1:0 posle velikog kiksa Slavoljuba Srnića, dok će u četvrtak srpski šampion biti bez pomoći Aleksandra Dragovića. Očekuje se da u tom slučaju Strahinja Eraković pređe na mesto štopera, dok bi to značilo da će Marko Gobeljić igrati desnog beka.