Poznat je spisak Srbije za Svetsko prvenstvo, Dragan Stojković objavio je listu od 26 igrača koje vodi u Katara, a među njima je i Srđan Babić (26). Štoper španske Almerije koji je nedavno debitovao za nacionalni tim i sada je dobio još veču čast, našao se među putnicima za Mundijal. Nije krio zadovoljstvo posle svega u razgovoru za MONDO.

Priznao je srpski fudbaler, rođen u Banjaluci, da je presrećan zbog svega. "Uh, ne znam šta da kažem. Nadao sam se... Nije mala stvar, presrećan sam, ne znam šta bih rekao", ostao je Babić bez reči na početku intervjua za MONDO. Njegovi snovi postali su java, biće u društvu najboljih na takmičenju (od 20. novembra do 18. decembra).

"Posle treninga smo dobli spisak igrača za Katar, kada sam video svoje ime oduševio sam se. Saigrači su mi pola sata čestitali. Kada je to izbacio i FSS, video sam koliko imam propuštenih poziva i poruka. Ma, ni na pola još nisam odgovorio, imam ceo dan da odgovaram. Sagrači, stručni štab, svi u klubu su oduševljeni."

Babić je dve sezone u Almeriji, kapiten je kluba, a debitovao je za "orlove" nedavno u Ligi nacija protiv Švedske, pa je igrao i protiv Norveške. Bilo je to dovoljno za selektora Piksija da ga stavi među 26 igrača koje vodi na Mundijal.

"Kada sam stigao u Španiju trudio sam se da promenim dosta toga, u tom nekom profesionalizmu. Kako treba da se ophodim i sve to, rekao bih da se sve vratilo, ali najbolje tek dolazi. Najdraže poruke stigle su mi od porodice, oca, majke, brata, supruge, dobio sam toliko poruka, nemoguće je da ih sve odmah otvorim. Mnogo ljudi mi je čestitalo. Nije ovo mala stvar, presrećan sam", zaključio je Babić sa osmehom.

MN Press Spisak Srbije za Svetsko prvenstvo u Kataru