Haos u Evertonu, navijači su hteli da se fizički obračunaju sa fudbalerima posle poraza od Bornmuta (3:0). Pristalice kluba iz Liverpula koje su otputovale na ovo gostovanje bile su vidno nezadovoljne posle debakla. Njihov tim izgubio je od tima iz zone ispadanja prilično lako i ubedljivo, pa su po završetku meča to i pokazali. Divljali su, pravili haos i bili su spremni da se pobiju sa fudbalerima, a čak su i vratili nazad dres Aleksu Ivobiju koji ga je poklonio njima.

Prišli su igrači Evertona delu tribina na kom su gostujući navijači u želji da se izvine za poraz i lošu igru, publika to nije želela ni da čuje. Došlo je do žustre rasprave, pa je obezbeđenje moralo da reaguje. Redari, koji su unajmljeni da štite gostujuće igrače, brzo su se postavili, sprečili su da zaista dođe do tuče. U jednom momentu se vidi i taj detalj kada Ivobi baca dres u publiku i nekoliko sekundi kasnije ga navijači bacaju nazad.

Everton se žestoko muči ove sezone, posle 15 kola se nalazi na 17. mestu i ima samo 14 bodova, tik je iznad zone ispadanja, pošto je prvi tim "ispod crte" Notingem Forest koji ima 13 poena. Zbog svega toga spekuliše se da bi Frenk Lampard mogao da dobije otkaz. Sledi pauza zbog Svetskog prvenstva (od 20. novembra do 18. decembra), pa će uprava kluba morati da donese konačnu odluku. Videćemo hoće li čuveni engleski fudbaler biti na klupi u drugom delu sezone.

Everton fanovi  SkySports