Kristijano Ronaldo je podigao veliku buru u javnosti intervjuom u kome je optužio Mančester junajted za izdaju, dok je za svog trenera Erika ten Haga rekao da "nema poštovanje za njega". Kasnije je otkriveno da je Ronaldo inicirao ovaj intervju i da ga je "tempirao" za kraj polusezone, a izgleda da u klubu nisu znali da će se obratiti i zbog toga su posebno besni i spremaju se da ekspresno reaguju.

Ten Hag je prema pisanju britanskih medija "žestoko ljut" na Ronalda i već je tražio od Mančester junajteda da ga kazni novčano, možda i na neki drugi način, pošto mu je to već treći prekršaj ove sezone.

Prvi put se desio tokom priprema kada Ronaldo nije želeo da se pojavi sa ostalim saigračima, to je pravdao porodičnim razlozima, a kada je Junajted tu bio blag - nastavio je da im zagorčava život. Tražio je transfer, "bušio" trenera i burno reagovao svaki put kada ne bi bio na terenu, tako da smo u dva navrata videli da je odbio da uđe sa klupe. Nakon drugog prekršaja, Ten Hag je reagovao i suspendovao Ronalda, a iako se činilo da su posle toga "zakopali ratne sekire" tek tada kreće kuršlus.

Kristijano Ronaldo je sada prevršio sve mere pošto je svog trenera Ten Haga "uzeo na zub" i pokušao je da mu sruši autoritet poslednjim obraćanjem, a čini se da je tako i definitivno završio svoju karijeru na Old Trafordu.

Ove sezone u Premijer ligi odigrao je samo deset utakmica i postigao jedan gol, pa se posle Svetskog prvenstva u Kataru očekuje novi korak portugalskog asa. Mnogi smatraju da bi mogao da se vrati u svoj Sporting, spominje se odlazak u SAD, dok je navodno opcija i Čelsi.