Reprezentacija Poljske otputovala je na Svetsko prvenstvo u Katar praćena lovcima F16. Robert Levandovski i saigrači tako su ispraćeni na Mundijal nekoliko dana posle velikog međunarodnog incidenta i pogibije njihovih zemljaka od posledica navodnog dejstva ukrajinske vojske i ispaljene rakete koja je zalutala na teritoriju Poljske.

"Do južne granice Poljske ispratili su nas avioni F16! Hvala i pozdrav za pilote!", objavio je fudbalski savez te zemlje, uz video snimak na kojem se vidi par borbenih aviona kraj letelice u kojoj su bili fudbaleri.

Poljska se kvalifikovala za Svetsko prvenstvo kroz baraž, u kojem je automatski prošla polufinale jer je Rusija izbačena zbog napada na Ukrajinu, a potom je u meču za plasman pobedila Švedsku 2:0. Ekipa selektora Česlava Mihneviča igraće u Kataru protiv Argentine, Saudijske Arabije i Meksika, u okviru Grupe C.

U sredu, u pripremnoj utakmici za Mundijal, Poljaci su pobedili Čile golom napadača Salernitane Kšištofa Pjonteka 1:0. Pročitajte spisak Poljske za Svetsko prvenstvo u Kataru: