Drugo kolo na Svetskom prvenstvu počelo je pobedom Irana protiv Velsa, a za najboljeg igrača prve runde proglašen je Antoan Grizman. Francuska je pobedila Australiju (4:1), a na toj utakmici fudbaler madridskog Atletika nije dao gol, niti je upisao asistenciju. Međutim, dobio je najbolju ocenu prema specijalizovanom portalu "SofaScore".

Mnogi su ostali iznenađeni kada su videli da je on dobio najvišu ocenu. Na toj utakmici igrao je 90 minuta, imao je 85,5 odsto uspešnih dodavanja, šest ključnih pasova, stvorio je tri šanse i zaista brojke jesu bile dobre, ali je činjenica da je jedini dobio "devetku" izazvala polemiku. Ener Valensija i Rišarlison koji su dali po dva gola za svoje reprezentacije imali su manju ocenu.

Ovako izgleda idealni tim prvog kola, po ocenama. Kurtoa 8,2 (Belgija) - Prećado 7,9 (Ekvador), Lovren 8,2 (Hrvatska), Aldervelerd 8,2 (Belgija), Alba 8 (Španija) - Rabio 8,5 (Francuska) - Fernandeš 8,4 (Portugal), Grizman 9 (Francuska), Saka 8,5 (Engleska) - Rišarlison 8,4 (Brazil), Valensija 8,7 (Ekvador).