Saudijska Arabija napravila je najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Svetskog prvenstva. U prvom kolu Mundijala šokirala je Argentinu, jednog od favorita za osvajanje šampionata. I to na kakav način - posle preokreta. Gubila je na poluvremenu, a onada se sve preokrenulo u drugom delu - 2:1 (0:1). Ogromne zasluge za to ima selektor Erv Renar.

Na društvenim mrežama pojavio se i snimak njegovog govora iz svlačionice, sa poluvremena. Imao je šta da zameri svojim izabranicima zbog igre u prvom delu, prevodilac je sve to objašnjavao igračima i onda je usledio preokret. "Presing ne znači da idete visoko, već da radite druge stvari. Mesi stoji na centru, šta vi radite? Stojite pored, ne pomerate se. Hoćete da izvadite telefon i da se slikate sa njim? Kad već stojite tu. Vi ste ispred odbrane, a ne napadate ih. Vidite li šta radite? Razmišljate li? Jel ne osećate da možemo da se vratimo u meč? Ne osećate? Onda se opustite. Hajde bre, momci, dajte sve od sebe", poručio je Renar.

To je dalo rezultat, pošto su u drugih 45 minuta napravili preokret. Izgleda je i zbog toga jedan od njihovih igrača prišao Mesiju u jednom trenutku i imao razgovor sa njim. Što se selektora tiče, on je nekada radio i kao čistač, a sada je postao deo istorije. Vodio je tim do najveće pobede u istoriji te zemlje. Imaće priliku da napravi iskorak, pošto ekipu čeka okršaj sa Poljskom (14 časova).

Pogledate i detalje sa tog meča:

Anadolia/Salih Zeki Fazlıoğlu Argentina Saudijska Arabija