Kanada je ubedljivo izgubila od Hrvatske (4:1), na Svetskom prvenstvu, a tokom meča je Milan Borjan bio na meti hrvatskih navijača. Dobacivali su mu sa tribina, vređali ga, a sve to je on čuo i posle meča srpskim izveštačima otkrio šta je sve trpeo. Ispričao je da su mu spominjali suprugu, da su ga nazivali ranim imenima, da su došli do njegovog broja telefona, da su mu slali poruke, pozivali ga...

U razgovoru sa srpskim medijima ispričao je sve. Prvo se dotakao uvreda sa tribina pokazavši telefon reporterima. "To pokazuje kakvi su ljudi, primitivci. Nemam šta da im komentarišem. To samo govori o njima. Čuo sam da su vikali, vređali. Treba da porade na sebi, očigledno da imaju neku frustraciju", rekao je Borjan, a prenosi "B92".

Ispričao je da je dobijao pozive i poruke preko aplikacije "Vacap" (WhatsApp). "Stigla mi je milion i jedna poruka, dobio sam milion i jedan poziv, to su deca koja ne znaju šta je i kako bilo, sve to govori o njima. Imao sam 2.056 poruka samo na 'Vocapu'. Šta još mogu da kažem? Život ide dalje, idemo sa osmehom."

Spominjali su i njegovu suprugu Snežanu. "Ona je na udaru navijača Partizana. Za dobrim konjem se prašina diže. Ljudi pokušavaju da umanje sve uspehe koje sam napravio sa Zvezdom, vređaju nas. Ljubomorni su. Bože moj, idemo dalje, uzdignute glave. Dobio sam poruke podrške od saigrača, uprave, navijača Zvezde. Mnogo sam srećan što sam deo Zvezde i reprezentacije Kanade."

Na kraju je otkrio i kako je izgledalo sve na terenu sa reprezentativcima Hrvatske. "Imali su fenomenalan pristup, sve pohvale. Gospodski, kapa dole. Pričao sam sa Ivanom Perišićem posle meča, spominjali smo utakmicu sa Belgijom, trebalo je da dobijemo taj duel", zaključio je Borjan koji je sa Kanadom ostao bez šanse za prolaz dalje.

Hrvati su dugo iščekivali meč posebno zbog Borjanove izjave od pre nekoliko godina da "nije rođen u Hrvatskoj, već u Republici Srpskoj Krajini, Dalmaciji, Srbiji". Nakon toga je "spuštao loptu" i pogotovo pre Mundijala u Kataru, kao i na samom turniru, nije želeo da podiže tenziju, ipak je u Kataru dočekan na utakmici uz poruke hrvatskih navijača da "Ništa ne trči kao Milan Borjan", a bilo je i užasnih uvreda na račun njegove supruge, koje su bile toliko vulgarne da ih ne bi trebalo prepričavati. I ona je bila na stadionu.

Profimedia Hrvatska Kanada