Švajcarska je pobedila Srbiju (3:2), a po završetku utakmcie Granit Džaka (30) proslavio je pobedu u dresu Ardona Jašarija (20). U pitanju je švajcarski reprezentativac albanskog porekla koji je odigrao samo jedan meč za reprezentaciju, ali je deo tima na Mundijalu.

Igra na poziciji zadnjeg veznog, prošao je omladinsku školu Lucerna za koji i sada igra. U reprezentaciji Švajcarske upisao je jednu utakmicu i to 27. septembra u Ligi nacija protiv Češke. Tada je ušao umesto Rema Frojlera, čoveka koji je dao gol za pobedu protiv "orlova". Prema specijalizovanom profilu "Transfermarkt" njegova vrednost procenjuje se na 2,5 miliona evra.

Jašari se našao i na spisku selektora Murata Jakina za Svetsko prvenstvo u Kataru, bio je na klupi na utakmici protiv Srbije, tako da nisu tačno poznati Džakini motivi. Odnosno nije najjasnije zbog čega je baš njegov dres obukao dok je proslavljao pobedu i to nakon što su slavili jedan kraj drugog (pogledajte sliku). Posle svega toga se oglasio i objasnio taj potez.

Ardon Jašari Granit Džaka
Profimedia 

Sve to uradio je posle provokacija i psovki i pravog haosa koji je pravio na terenu...

Poznato je da je Džaka veoma blizak sa saigračem iz reprezentacije Đerdanom Šaćirijem, a uz njih je još jedan igrač albanskog porekla, za koga mnogi nisu čuli - bar do ovog Džakinog poteza.

Kurir/Dado Đilas Srbija je zavšila učešće na Mundijalu