Slavni Pele oglasio se iz bolnice u Brazilu, odakle stižu loše vesti o njegovom zdravstvenom stanju. Nakon informacija da njegovo telo više ne reaguje na hemoterapiju, za mnoge najbolji fudbaler u istoriji oglasio se preko svojih zvaničnih naloga na društvenim mrežama.

"Prijatelji, želim da svi ostanu mirni i pozitivni. Snažan sam, imam mnogo nade i pratim terapiju kao i inače. Želim da zahvalim čitavom timu lekara i medicinskog osoblja za svu negu koju dobijam. Imam veliku veru u Boga i svaka poruka koju dobijam od vas čini da budem pun energije. I gledajte Brazil na Svetskom prvenstvu! Hvala puno, na svemu!".

Reagujući na ovu poruku, poznati brazilski asovi pružili su legendi podršku. Među njima su Denilson i Kaka, koji je objavio: "Kralju, nastavljamo da se molimo". Takođe, podrška je stigla i od Fudbalskog kluba Santos, Fudbalske federacije Brazila i brojnih navijača.

Pele ima 82 godine, legenda je brazilskog i svetskog fudbala i lider jednog od najboljih timova u istoriji, koji je sa njim na terenu tri puta osvojio Mundijal - 1958, 1962. i 1970. godine. U decembru 2000. sa Dijegom Maradonom podelio je nagradu za najboljeg fudbalera u 20. veku. Posle neverovatne karijere, koju je u klupskoj konkurenciji proveo u dresu Santosa i Njujork Kosmosa, bavio se humanitarnim radom, bio je ambasador Ujedinjenih nacija za ekologiju i životnu sredinu i zbog tih aktivnosti Univerzitet u Edinburgu dao mu je 2012. počasnu diplomu.