FIFA je kaznila Srbiju zbog transparenta iz svlačionice. "Orlovi" su na Svetskom prvenstvu u Kataru imali zastavu posvećenu Kosovu sa natpisom "Nema predaje" i ljudi iz FIFA ocenili su to kao političku poruku i zbog toga su odlučili da kazne FSS sa 20.000 švajcarskih franaka potvrđeno je za MONDO!

Taj detalj viđen je u svlačionici Srbije uoči meča sa Švajcarskom. Zbog toga su se žalili i iz fudbalskog saveza takozvanog "Kosova", a FIFA je odlučila da pokrene postupak posle svega toga. Nije se predugo čekalo na konačnu odluku, pošto je odlučeno da to bude novčana kazna. Inače, jedan američki novinar pokušao da isprovocira srpske igrače na jednoj konferenciji pitanjem baš u vezi ovoga, ali je portparol srpskog tima sprečio razgovor na tu temu. Inače, jedan američki novinar pokušao da isprovocira srpske igrače na jednoj konferenciji pitanjem baš u vezi ovoga, ali je portparol srpskog tima sprečio razgovor na tu temu.

Što se same utakmice tiče, Srbija je porazom od Švajcarske završila takmičenje na Mundijalu, a na meču je bilo dosta varnica. U jednom momentu došlo je i do koškanja između igrača, pa su se stvari ubrzo smirile. "Orlovi" su se vratili kući, Dragan Stojković je održao i konferenciju u Srbiji, a posle svega su i Švajcarci završili takmičenje pošto ih je Portugal demolirao (6:1).

MN Press/Marko Metlaš MN Press