Miodrag Ješić je u tragičnoj saobraćajnoj nesreći poginuo 8. decembra 2022. godine, a iza sebe je ostavio ogroman fudbalski trag. Što kao igrač u Partizanu i turskom Altaju, ali pre svega kao trener koji je radio u 26 klubova, na nekoliko kontinenata i koji je osvajao trofeje na raznim meridijanima. 

U igračkoj karijeri je osvojo samo jedan trofej i to kada je u sezoni 1982/83 bio šampion Jugoslavije sa Partizanom. Igrao je u slavnoj generaciji sa Draganom Manceom, Acom Trifunovićem, Ljubom Radanovićem i Mocom Vukotićem, a na klupi tog tima crno-belih bio je legendarni Miloš Milutinović. 

Što se tiče trenerske karijere na početku svoje karijere u Obiliću je uspeo da dođe do finala kupa Jugoslavije, a prvi trofej koji je osvojio bila je Liga šampiona! Nakon dobrog posla u Obiliću i OFK Beogradu Miodrag Ješić je u sezoni 1999/00 preuzeo Partizan, a kada je otišao sa čela crno-belih osvojio je Ligu šampiona i to - arapsku! To je takmičenje u kojem svake godine igra 19 afričkih i 19 azijskih klubova iz arapskih zemalja, a 2000. godine je viđeno jedno od najdramatičnijih finala. 

MN Press Miodrag Ješić

Tada je Sfaksijen iz Tunisa koji je sa klupe vodio Ješić posle produžetaka savladao Al Džaiš iz Sirije i to sa 2:1, autogolom igrača sirijskog tima u 98. minutu meča. To je bila prva titula Sfaksijena u tom takmičenju, a drugu su osvojili 2004. godine. 

Na sledeću titulu je čekao pet godina, a morao je da čeka da dođe u klub u kome će postati "general"! U pitanju je CSKA iz Sofije, klub u kome je postao prava legenda ne samo zato što im je doneo titulu šampiona države 2005. godine i kup 2006. već zato što je u kvalifikacijama za Ligu šampiona savladao branioca titule prvaka Evrope Liverpul, a osim toga je u kvalifikacijama za UEFA kup dobio Bajer iz Leverkuzena!

Posle sjajnih rezultata u Bugarskoj vratio se 2006. u Partizan, ali tu nije potrajao pa je otišao u Bugarsku i opet zablistao - Liteks iz malenog Loveča je sa njim ispisao zlatne stranice istorije pošto su osvojili dva superkupa Bugarske i jedan kup Bugarske! A onda je krenuo na svoje putešestvije Afrikom i Azijom, pa je u Libiji postao serijski osvajač trofeja! 

Preuzeo je Al Itihad iz Tripolija u julu 2009. godine i sa njima osvojio pet trofeja - po dve libijske lige i superkupa i jedan libijski kup, a poslednji trofej u karijeri uzeo je jugoistočnoj Aziji - prvenstvo Mijanmara sa Jangon Junajtedom 2005. godine!

Za trideset godina sjajne trenerske karijere Miodrag Ješić je prošao bukvalno ceo svet, osvajao je trofeje na nekoliko kontinenata i bio ispisao je sjajnu fudbalsku priču, pravu filmsku.