Selektor Portugala Fernando Santoš ponovo je izostavio iz ekipe prvu zvezdu - Kristijana Ronalda i to je sve zainteresovalo za reakciju kapitena reprezentacije. Zato nije iznenađenje što su brojni fotoreporteri ponovo okružili klupu da bi pred meč protiv Maroka slikali Kristijana i uhvatili bilo kakav nagoveštaj njegovog poteza ili gesta koji bi bio vest za ljubitelje fudbala širom sveta. Pogledajte fotografije koje su napravili:

Profimedia/Evrim Aydin / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM, Anadolia/Serhat Çağdaş Kristijano Ronaldo rezerva

Kristijano je naizgled ljutito reagovao nakon prethodne utakmice Portugala, protiv Švajcarske (6:1), kada je takođe bio rezerva. Tada je ušao u igru u 73. minutu i posle meča je samo otišao u svlačionicu dok su njegovi saigrači slavili. U danima nakon tog duela nagađalo se da je Ronaldo navodno bio toliko ljut da je bio spreman i da napusti Svetsko prvenstvo. Jedna od sestara ga je praktično i pozivala da to uradi.

Ipak, Kristijano je ostao u Kataru i deo je ekipe koja pokušava da donese Portugalu prvu titulu prvaka sveta, a to je jedini trofej koji nedostaje u njegovoj blistavoj biografiji. Ipak, za sada će u borbi za taj pehar učestvovati kao rezerva, dok je selektor Santoš i ove subote protiv Marokanaca poslao od starta na teren Gonsala Ramoša, heroja trijumfa protiv Švajcarske.

Kristijano se uoči ovog meča oglasio i na društvenim mrežama i poslao poruku koja nagoveštava da sebe vidi kao deo ekipe i da je spreman da se podredi većem cilju: "Postoji jedno Svetsko prvenstvo koje je Portugal već osvojio - ono koje se tiče navijača! Neverovatni su podrška i simpatije koje smo osetili od mnogih Portugalaca (i ne samo od njih!) ovde u Kataru, tako daleko od naše otadžbine. Nastavite da nas podržavate u dobru i u zlu i uradićemo sve da vam se odužimo pobedama. Napred Portugal!", napisao je Kristijano.