Marokanci su hit Svetskog prvenstva - bili su prvi u grupi sa Hrvatskom i Belgijom, zatim izbacili Španiju i Portugal u četvrtfinalu, a sada planiraju i spektakularan prolaz u finale preko Francuske. I ovako su ispisali istoriju, prva su zemlja iz Afrike, ali i prva zemlja arapskog sveta koja igra polufinale mundijala. Taj uspeh trebalo je proslaviti, a posebno dirljiva bila je scena u kojoj se našao fantastični Sofijan Bufal (29).

Momak koji ceo turnir igra daleko iznad očekivanja najavio je nekoliko meseci ranije da će njegov tim biti hit. Sada, kada jesu hit, on je u centru pažnje zbog plesa sa svojom majkom. Nakon velikog trijumfa nad Portugalcima Sofijan je majku Zubidu izveo na teren stadiona u Kataru, a tamo su zaplesali kako bi proslavili trijumf!

Kao i većina fudbalera iz Afrike, Sofijan Bufal ima tešku životnu priču. Rođen je u Parizu, a njegov otac vratio se u Maroko kada je Sofijan imao samo tri godine. Samohrana majka odgajila je troje dece, a prvotimac Anžea koji je svojevremeno igrao i za Sautempton ne zaboravlja koliko je bila posvećena njegovom vaspitavanju. Tako je najstao jedan od najemotivnijih trenutaka na Mundijalu u Kataru. Pogledajte kako su proslavili veliku pobedu:

Podsećamo, reprezentacija Maroka igraće u polufinalu Mundijala protiv Francuske i nema sumnje da će na tom meču dati sve od sebe. Poseban motiv biće istorija koja ih povezuje, ali i šansa za Marokance da se prvi put u karijerama nađu u finalu velikog takmičenja. Meč Francuska - Maroko na programu je u sredu, 14. decembra.