Šokantne vesti dolaze iz Španije, pošto "Marka" tvrdi da je Karim Benzema u stvari bio spreman da zaigra za Francusku na Svetskom prvenstvu! Najbolji fudbaler sveta za ovu godinu je jedan od šestorice na koje Didije Dešan nije računao jer su se mučili sa povredama, ali španci sada navode da su Benzemini problemi mnogo manje ozbiljni nego što se mislilo.

Samo nekoliko dana pred početak prvenstva on je zbog problema sa levom butinom morao da se vrati u Madrid, ali "Marka" navodi da je bio spreman da zaigra odmah nakon grupne faze!

Spekuliše se da je Didije Dešan požurio da ga pošalje kući, a da nikoga nije pozvao kao zamenu, pa je tako Francuska ostala sa 24 igrača nakon prvog kola u kome je zbog povrede otpao i Lukas Ernandez. Za "trikolore" je situacija bila još gora jer se povredio i Kristofer Nkunku, pa je tako jedina zamena za "klasičnu devetku" u vidu Olivijea Žirua mladi Randal Kolo Muani iz Ajntrahta, 

U tekstu "Marke" se navodi da Benzema ne samo da se odavno oporavio već da je već neko vreme na 100 odsto svojih mogućnosti. Jedno je sigurno, Marokancima je drago zbog ovakve odluke Didijea Dešana!