Jedan rimski novinar objavio je najnovije informacije o stanju Siniše Mihajlovića. Nakon medijskih natpisa da je srpska fudbalska legenda loše, on je reagovao i izneo kako se oseća doskorašnji trener Bolonje: "U 11.53 Siniša Mihajlović je stabilno. Vesti koje se pojavljuju u medijima su potpuno lažne. Istina je da mu se u poslednjih nekoliko sati zdravstveno stanje pogoršalo. Okružen je naklonošću svojih najbližih, koji ga teđe. Ova navala objava o njemu je užasna".

Siniša Mihajlović (53) bori se godinama protiv leukemije koja mu je dijagnostikovanma u leto 2019, kada je o tome javno obavestio sve u Italiji. Uprkos tome godinama je nastavio da vodi Bolonju i posle tri ciklusa hemoterapije bio je podvrgnut transplataciji koštane srži. U međuvremenu je prošple jeseni postao deda, jer je njegova ćerka Virdžinija rodila ćerku u braku sa fudbalerom Beneventa.

O Mihajlovićevom stanju počelo je da se piše nakon objave drugog italijanskog novinara, Klementa Mimuna, koji je poznat po tome da je veliki navijač Lacija. On je u utorak objavio samo dve reči - "Napred Siniša" (Forza Siniša!!!)

Mihajlović je pre tri meseca veoma burno podneo odluku Bolonje da ga otpusti posle lošeg rezultata i nije hteo da pristane na sporazumni raskid. Čelnici kluba su došli u njegov dom u Rimu, a Siniša je i nakon tog sastnka rekao da ne razume zašto je dobio otkaz.