Svetsko prvenstvo u Kataru je završeno - Argentina je osvojila titulu pobedom nad Francuskom nakon boljeg izvođenja penala, a odmah nakon finala podeljene su nagrade najboljima na turniru. Takođe, specijalizovani sajtovi se nakon Svetskog prvenstva bave igračima koji su na Mundijalu ostavili najslabiji utisak, a tu ima mesta za čak trojicu Srba.

Mundijal koji nećemo pamtiti po velikom rezultatu naše selekcije nije doneo senzaciju ni za Kanadu, koja je završila kao poslednja u svojoj grupi. Zbog toga je specijalizovani sajt "WhoScored" uvrstio Milana Borjana u tim najslabijih fudbalera na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu. Pored Srbina rođenog u Kninu, mesta u ekipi zauzimaju i dvojica fudbalera koje je Dragan Stojković poveo u Katar.

Miloš Veljković je odigrao sva tri meča u grupnoj fazi i prosečna ocena tim susretima bila mu je 5.97. Ovaj sajt ga je stavio na mesto centralnog defanzivca u formaciji sa tri štopera, što je igrao i u reprezentaciji Srbije. Istina, ne baš sjajno jer smo u grupnoj fazi takmičenja primili čak osam golova i takmičenje završili sa samo jednim bodom.

Nešto ofanzivnije od Veljkovića u ovom timu je Saša Lukić, sa prosečnom ocenom 5.99. On je u veznom redu stavljen u tandem sa Aronom Remzijem, a i on je nastupio na sva tri meča. Na svakom od njih činilo se da odbrana Srbije nema dovoljnu pomoć veznih fudbalera kada treba da zaustavi napade rivala, što je rezultiralo i Lukićevim slabim ocenama.

Pored Borjana, Veljkovića i Lukića u timu su još sedmorica igrača čije su selekcije ispale u grupnoj fazi. dominira Katar sa čak četvoricom igrača, tu je i još jedan Kanađanin, a spisak kompletiraju Kostarikanac i Velšanin. Na kraju, u napadu se nalazi reprezentativac Holandije Stiven Bergvajn, iako je njegov tim igrao nokaut fazu turnira. 

Kako se vama čini ovaj tim? Da li je mesta bilo za nekog drugog fudbalera ili su ovo stvarno najslabijih 11 na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu?