Argentina je po treći put u istoriji osvojilaSvetsko prvenstvo, a osim Lionela Mesija nacija je dobila nekoliko novih heroja. Jedan od njih je i nezvanični "telohranitelj" Lionela Mesija na terenu, čovek zadužen za prljave poslove, Rodrigo De Pol. 

Jedan od najsrčanijih u timu, vezista koji je stalno bio među onima koji su najviše pretrčali i jedan od "ratnika" iz sredine terena prvo je plakao kada je Gabrijel Montijel postigao odlučujući penal, potom je uputio oštre reči svim kritičarima koji su kritikovali tim nakon poraza od Saudijske Arabije na startu Mundijala, da bi na kraju sve oduševio objavom na svom instagram profilu. 

Postavio je nekoliko sati nakon kraja finala i nakon dodele nagrada na kojoj je u prvom planu bio Emilijano Martinez, najskuplji selfi fudbala! Slikao se sa Leo Mesijem i to - u odrazu trofeja Svetskog prvenstva! Pogledajte samo!

De Pol je sa ovom grupom igrača predvođenih Lionelom Mesijem sada nanizao tri najveća trofeja u dve godine pošto su "gaučosi" prvo osvojili Kopa Amerika prošle godine, zatim "Finalisimu", a sada su se i treći put u istoriji nakonj 1976. i 1986. godine okitili titulom prvaka sveta.  

Fudbaler Atletiko Madrida je postao pogotovo omiljen u Argentini posle svoje čuvene izjave da bi zbog Lionela Mesija "otišao u rat", a sada je to na terenu i dokazao!