Srpski napadač Dušan Vlahović (22) izazvao je mnogo pažnje prošle zime kada je odlučio da iz Fiorentine pređe u redove najvećeg rivala Juventusa. Međutim, situacija u klubu iz Torina je jako turbulentna, pa bi mladi golgeter mogao da promeni sredinu već ove zime.

Kako pišu strani medji Vlahović je već duže vremena na meti Čelsija i Mančester Junajteda. Tim iz Londona "kuburi" sa realizacijom i napadačima, jer od klasičnih devetki imaju samo Albanca Armanda Broju koji je teže povređen i sada već veterana Pjera Emerika Obamejanga, tako da im je sveža krv i više nego potrebna. Dubok trag u redovima "plavaca" ostvarili su srpski fudbaleri Branislav Ivanović i Nemanja Matić, koji je nosio i dres Mančester Junajteda

Upravo "crveni đavoli" žele da plate 90.000.000 funti za Vlahovićeve usluge. Erik ten Hag ima znatno više rešenja u napadu od kolege na klupi Čelsija, ali svi napadači koji nose crveni dres nisu pokazali ono što je potrebno. Dodatna mogućnost koja dovodi do transfera Vlahovića je odlazak Kristijana Ronalda, koji će po svemu sudeći karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

@juve_canal/Twitter, Profimedia DUŠAN VLAHOVIĆ

Mogao bi eventualni transfer Dušana Vlahovića da uđe u istoriju, kao novi najskuplji transfer jednog srpskog fudbalera, a upravo on ga drži, jer ga je Juventus platio svojevremeno 75.000.000 evra. Ostaje da se vidi da li će mladi napadač rođen u Beogradu, krenuti putem svojih zemljaka Vidića, Ivanovića i Matića, te ostaviti dubok trag u Premijer ligi.