Mančester siti pobedio je Liverpul u Liga kupu (3:2). To znači da će pehar u ovom takmičenju dobiti novog vlasnika, pošto je tim sa "Enfilda" došao do trofeja prošle sezone. Sada su "građani" prvi favoriti da dođu do ovog pehara. Bio je ovo ujedno i prvi veliki derbi po završetku Svetskog prvenstva.

Svi koji su se uželeli klupskog fudbala mogli su da vide okršaj dva velika engleska kluba. Ni jedni ni drugi nisu igrali u najjačim sastavima, ali je i to bilo dovoljno za spektakl. Golove su davali Erling Holand i Mohamed Salah, ali je šou ukrao Kevin de Brujne koji je upisao dve asistencije, bio je najzaslužniji za trijumf. Ujedno je pokazao da na njega nije uticao debakl Belgije na Mundijalu.

Holand je pogodio u 10. minutu na dodavanje De Brujnea, da bi u 20. minutu Fabio Karvaljo izjednačio. Sa tim rezultatom otišlo se na pauzu. Po povratku na teren Klop je napravoi dve promene, uveo je Fabinja i Aleksa Okslejda-Čembrlena, a izašli su Karvaljo i igrač srpskog porekla Stefan Bajčetić. Samo što je meč nastavljen, Rijad Marez je pogodio u 47. minutu. Već u sledećem napadu Salah je pogodio za 2:2 posle dodavanja Darvina Nunjeza. Onda je u 58. minutu De Brujne poslao savršeno dodavanje na drugu stativu, a Nejtan Ake glavom pogodio. Mogli su "crveni" do izjednačenja preko Nunjeza, ali je on promašio dve odlične prilike. Bilo je koškanja, guranja, svađa na terenu, ali ne i promene rezultata do kraja meča.