Francuski napadač Karim Benzema nije nastupio za Francusku na Svetskom prvenstvu u Kataru zbog povrede, iako se oporavio tokom grupne faze. Ostao je na spisku "trikolora", ali selektor Didije Dešan nije odlučio da ga koristi, pa je čak Benzema odlučio da odbije poziv da gleda finale protiv Argentine. Povremeno se oglašavao putem društvenih mreža i "peckao" Dešana, da bi tek nakon Mundijala počele da cure informacije o tome šta se zbivalo u reprezentaciji.

Izbila je ozbiljna svađa na relaciji Benzema-selektor-igrači i zbog toga je zvanično najbolji fudbaler sveta odlučio da se povuče iz državnog tima, dok je "otpratio" i pola reprezentacije sa Instagrama, iako je mala grupa onih koji ga ne podnose i koji su tražili da opet bude proteran.

Poznati novinar francuskog "Lekipa" Romen Molina objavio je ekskluzivno da je pre donošenja odluke održan sastanak na kome su prisustvovali Benzema, Grizman, Loris i Pogba, koji čak nije ni bio planiran za Svetsko prvenstvo zbog povrede. U tom "prijateljskom" razgovoru, Benzemi je objašnjeno da nije poželjan u reprezentaciji i da im je bolje bez njega, nakon čega je ta odluka saopštena i Dešanu - i koji je poslušao svoje najvernije igrače.

U najgorim odnosima sa Benzemom je Grizman, koji je igrački najviše trpeo od kada se napadač vratio u državni tim, a u njegovom odsustvu bio je među najboljim igračima turnira. Grizmanu je smetalo što je Benzema uvek u prvom planu i što se "podrazumevao" pored Kilijana Mbapea u prvoj postavi, a toliko se išlo daleko da su se proveravale i društvene mreže.

Grizman nije bio zadovoljan što "nije iskočio" kao zvezda tima, navijači ga nisu često spominjali u komentarima utakmica, pa je tim povodom čak razgovarao i sa predstavnicima Fudbalskog saveza Francuske.

Čini se da je ego i te kako odigrao ulogu u nastupu Francuske na Svetskom prvenstvu, da je pravo i čudo kako su uspeli da dođu do finala, odnosno da stave jednu ruku na pehar... Igrači su se borili između sebe i za sebe, umesto da u fokusu bude zajednički uspeh i na kraju možda i ne čudi što je Argentina sa daleko slabijim timom, uz zajedništvo, podigla trofej.