Svetsko prvenstvo u Kataru je završeno, domaći šampionati i klupski fudbal je nastavljen u pojedinim drežavama, a sa tim se pojavila ideja o promeni određenih stvari u fudbalu. Bivši američki reprezentativac Aleksi Lalas odlučio je da se oglasi na društvenim mrežama i da iznese svoje predloge za promene, a to se nije dopalo mnogima.

On je u svojoj objavi na Tviteru upitao pratioce kako bi unapredili fudbal i tu je napisao svojih sedam predloga koje vidi kao moguće promene u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu. Bilo je onih koji su se složili sa određenim idejama, ali je većina ljudi bila protiv. Tako je prvi komentar napisao čovek koji je dobio preko 1,000 "lajkova". "Kako bih unapredio fudbal? Tako što bi Aleksi Lalas prestao da priča o tome." U prevodu, poručio mu je da umukne, a sa tim su se mnogi složili. "Nemaš pojma, umukni molim te". "Tvoje ideje su glupe, zašto uopšte želiš da menjaš ovu prelepu igru". Bili su to samo još neki od komentara koje je dobio...

Ovo su predlozi koje je Lalas izneo na svom profilu. U komentarima nam napišite i šta vi mislite o tome i da li biste neku od ovih ideja voleli da vidite u praksi.

  • Povećajte gol
  • Dva poena za golove van kaznenog prostora (nije jasno da li je mislio na dva dodatna poena po završetku meča ili na to da se taj gol računa kao dva)
  • Umesto penala da igrač krene sa centra i da pokuša da savlada golmana (ovo se ranije radilo)
  • Mogućnost da se aut izvede nogom
  • Umesto kartona da se igrači šalju na klupu kao u hokeju (nešto slično kao u rukometu, suspenzija na nekoliko minuta)
  • Da se ofsajd računa samo na 30 metara od gola
  • Da se kao igranje rukom svira svaki kontakt sa rukom

Pogledajte i kako su se ranije izvodili penali u Americi:

A, ovo su njegovi predlozi.