Nekadašnji fudbaler Liverpula, a sada trener U18 tima tog kluba Džej Spiring preživeo je za Božić veliku dramu. Završio je u bolnici, a onda mu je otkrivena jako retka bolest! Ovaj 34-godišnjak je i sam priznao da je drugačije zamišljao praznike ove godine, a otkrio je detalje dramatične situacije koja mu se desila. 

"Moj prvi slobodan Božić u poslednjih 17 godina izgleda nešto malo drugačije nego što sam planirao. Nakon pregleda su mi rekli da moram hitno da budem hospitalizovan pre nego što moje telo počne da se gasi. Bio sam sate/dane udaljen od nečega što se zove 'adrenalinska kriza'", napisao je Spiring na svom instagram profilu.

Spiring je ponikao u omladinskoj školi Liverpula i nastupio je 55 puta za prvi tim ekipe sa "Enfilda", a zatim je slat na pozajmice u Lester i Bolton. Otkupio ga je Bolton i tu je ostavio najveći trag, a nakon igranja za niželigaše Blekpul i Tranmir vratio se u Liverpul da nastupa za rezerve i da bude trener. 

profimedia-0030426753.jpg
Profimedia 

Sada je pred Novu godinu dobio vesti da ima adisonovu bolest. To oboljenje je jako retko, radi se o hormonskom poremećaju od koga boluje svega 100.000 ljudi na svetu. Telo ne luči dovoljno kortizola i može bukvalno da se "ugasi", ali ako se Spiring bude pridržavao terapije moći će da živi normalno.

"Nakon dodatnih pretraga dijagnostifikovana mi je Adisonova bolest. Trebalo mi je malo da postanem svestan šta to znači, ali zahvalan sam što je otkrivena jer sada imam mogućnost da je kontrolišem i da se lečim. Kad bolje razmislim, ignorisao sam simptome i promene na svom telu već više od godinu dana, ali me supruga nagovorila da odem na pregled", rekao je on.

Zaista je neverovanto da se do sada Spiring nije pregledao, jer izgleda neprepoznatljivo. Pre svega mu se drastično promenila boja kože, što može jasno da se vidi kada se uporede slike iz igračkog perioda i sada.