Srpski reprezentativac Dušan Vlahović povredio se krajem oktobra u dresu Juventusa, činilo se da je u pitanju sitnica i da će biti brzo spreman, međutim videli smo da je "rovit" otišao na Svetsko prvenstvo i da nije mogao da pomogne Srbiji u meri u kojoj je želeo. Nastupio je na samo dve utakmice, a čini se da se situacija pogoršala - pošto i dalje nije spreman da pomogne ekipi koju vodi Masimilijano Alegri.

Italijanski mediji pišu da Vlahovića i dalje muči povreda prepona i da bi zbog nje mogao da propusti prvi deo januara, što je iznenađenje u odnosu na prvobitne prognoze.

Vlahović će gotovo sigurno propustiti prvi meč godine sa Kremonezeom, međutim sada je neizvestan i za susrete protiv Udinezea i Napolija, što će svakako napraviti ozbiljan problem Alegriju. Srpski napadač nije trenirao sa fudbalerima Juventusa otkako je završeno svetsko prvenstvo i nije mogao da pomogne ni na prijateljskoj utakmici protiv Rijeke, kada je postalo jasno da je povreda znatno ozbiljnija nego što se mislilo.

Poslednji meč za "staru damu" Vlahović je odigrao još 25. oktobra protiv Benfike, a taj susret mu neće ostati u lepom sećanju zbog povrede, ali i eliminacije Juventusa iz Lige šampiona.

Takođe, postoje i teorije da Vlahović ne igra jer ga Juventus čuva da bi ga prodao tokom zime pošto je otvorena istraga protiv kluba. S obzirom na to da je srpski napadač i najvredniji u torinskom klubu, mnogi smatraju da bi Vlahović mogao i da promeni boje ako stigne prava ponuda na "Alijanc stadion".