Legendarni brazilski fudbaler Pele, koji je preminuo 29. decembra biće sahranjen ovog utorka, nakon što je njegov kovčeg bio izložen na stadionu Santosa. Poslednji oproštaj od proslavljenog brazilskog asa, međutim, nije mogao da prođe bez skandala - tokom dana su se sukobili navijači Santosa i Palmeirasa!

Srećom, ozbiljnijih nereda nije bilo, pre svega zbog pravovremene reakcije policijskih snaga, koje obezbeđuju Peleovu sahranu. Pogledajte detalje sukoba u Santosu, delu države Sao Paulo:

Pele je preminuo prošlog četvrtka u bolnici "Albert Ajnštajn" u Sao Paolu nakon dugogodišnje borbe sa rakom debelog creva. Njegova borba bila je duga i teška, a na kraju mu je zbog kancera otkazalo nekoliko unutrašnjih organa. Smrt legendarnog fudbalera i dalje je tajna za njegovu majku Selest, dok ljudi sa svih krajeva sveta odaju počast majstoru.

Kao igrač, sa Brazilom je tri puta osvajao Svetsko prvenstvo – 1958, 1962. i 1970. godine. Po tome je jedinstven u fudbalskoj istoriji, a osim u dresu Brazila ime je stekao i u Santosu za koji je igrao najveći deo svoje karijere. Ipak, to nije bilo dovoljno da se Nejmar pojavi na sahrani zbog čega su u Brazilu besni. Mada bolje i tako nego da dođe i napravi skandal kao što je to uradio predsednik FIFA Đani Infantino. Pogledajte fotografije sa sahrane:

Anadolija/Marcello Zambrana Pele, sahrana