MLS liga bi uskoro mogla da bude bogatija za još jednog Srbina! Na prethodnom okupljanju reprezentacije pod komandom selektora Dragana Stojkovića - onom koji je imao samo igrače i Superlige i najbolje fudbalske lige u SAD - našla su se trojica igrača koji su već u Americi. Golman Đorđe Petrović, defanzivac Ranko Veselinović i napadač Dejan Joveljić mogli bi uskoro da dobiju pojačanje u vidu Marka Ilića (25), čuvara mreže koji je već postao reprezentativac kod Piksija!

Talentovani golman koji trenutno brani za Kortrajk prva je meta Kolorado Rapidsa, koji su spremni da za njega izdvoje čak 600.000 evra, uz 20 odsto od narednog transfera! Srpski čuvar mreže tako bi imao priliku da se preseli u Denver - grad koji već obožava jednog njegovog zemljaka, ali i da otvori novo poglavlje u karijeri. 

Odlazak u MLS bio bi potpuno nov izazov za sprskog čuvara mreže. On je punih šest godina bio omladinac Vojvodine pre nego što je dobio šansu u seniorskom timu novosadskog velikana, a jedan period proveo je i na pozajmicama u Beočinu odnosno novosadskom Proleteru. U leto 2018. godine prešao je u Voždovac i na krovu tržnog centra potpuno eksplodirao. Postao je jedan od najboljih čuvara mreže u ligi, što mu je i obezbedilo transfer u Kortrajk, što se ispostavilo kao još jedan sjajan potez u njegovoj karijeri.

Što se tiče nacionalnog tima, Ilić je nastupao za reprezentativne selekcije Srbije od 16. godine i u pet različitih kategorija zabeležio je ukupno 27 mečeva. Priliku da brani za Srbiju imao je i u seniorskom fudbalu, pošto je proveo jedno poluvreme na terenu u prijateljskom meču protiv Jamajke. Poziv selektora Dragana Stojkovića dobio je i za okupljanja pred mečeve u Ligi nacija tokom juna i septembra 2022. godine, ali tada nije imao priliku da nastupi.