Partizan je slavio 1:0 protiv Napretka u Kruševcu golom Fusenija Dijabatea iz 61. minuta, a meč se igrao u nemogućim uslovima - po zaleđenom terenu uz mećavu o čemu su i akteri govorili posle ledenih 90 minuta. To još i nekako može da se podnese, međutim nedopustivo je da smo na stadionu pod Bagdalom čuli rasističke povike, usmerene upravo prema strelcu odlučujućeg gola.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi da su pristalice Napretka, koje su bile na tribini iza gola, vređale Fusenija Dijabatea na rasnoj osnovi.

Fudbaler iz Francuske, koji je inače i reprezentativac Malija, pri svakoj prilici pred golom Napretka dobijao bi odvratne uvrede sa tribina. Čuli su se majmunski krici i razni drugi povici, što je zaista nedopustivo i nikada nije bio manir srpskog fudbala, ali se nažalost ovakvi incidenti dešavaju i u 2023. godini.

Nema sumnje da će disciplinski organi FSS morati da reaguju u ovom slučaju i kazne Napredak zbog nedopustivih scena koji ruže srpski fudbal na najgori način.