Miroslav Ćiro Blažević, legendarni hrvatski trener, preminuo je ove srede u Zagrebu u 88. godini posle duge borbe sa teškom bolešću. Iza njega su ostali veliki uspesi - titula prvaka Jugoslavije sa Dinamo Zagrebom, treće mesto Hrvatske na Svetskom prvenstvu 1998, kao što su ostale i legendarne izjave u razgovorima sa novinarima. I to pred kamerama.

Ćiro se nije ustezao da naglas opsuje, bez namere da uvredi, već samo da "pecne" sagovornika. Tako je psovkom odgovorio i 1998. na pitanje da li bi dao Davora Šukera, tada najboljeg hrvatskog centarfora, za Gabrijela Batistutu, legendarnog argentintskog golgetera. Blažević je samo pogledao novinara i kratko rekao: "Ni Zvone (Boban), ni ja ne bi dali Šukera za deset Batistuta", nasmejao se Ćiro. "J**o te Batistuta", dodao je on i nasmejao sve, pa se okrenuo ka prevodiocu: "Prevedi ovo".

Iako je bio vulgaran, Ćiro je ipak bio u pravu, jer je Hrvatska tog leta bila senzacija u Francuskoj, osvojila je bronzanu medalju pobedom protiv Holandije u meču za treće mesto, a strelci za "Vatrene" bili su Robert Prosinečki i Davor Šuker. Uostalom, iako je "Batigol" krajem devedesetih verovatno bio najbolji napadač na svetu izuzev Ronalda, teško je reći da je Šuker u bilo čemu zaostajao. Na Mundijalu 1998. Hrvat je bio najbolji strelac sa šest golova, dok je Batistuta ispao sa Argentinom rundu ranije - u četvrtfinalu. Uz to, Šuker je tizh godina bio napadač Ral Madrida, a 1999. je otišao i u Premijer ligu i tamo igrao za moćni Arsenal Arsena Vengera.

Kada je u pitanju reprezentacija, Šuker je 1990. debitovao za "A" reprezentaciju Jugoslavije kao veliki talenat Dinamo Zagreba, a posle raspada SFRJ igrao je za Hrvatsku do 2002. i u njenom dresu postigao 45 golova na 69 utakmica.