Razorni zemljotresi koji su u ponedeljak ujutru pogodili Tursku napravili su mnogo materijalne štete i odneli na hiljade života, a gotovo čitav svet uključio se u akciju pomoći. Sa svih strana sveta stižu poruke podrške i humanitarna pomoć, a jedan od najvećih trgovinskih lanaca odlučio je da sav novac zarađen u toku jednog sata donira Turskoj. Da ta akcija ne prođe neopaženo pobrinuo se i selektor fudbalske reprezentacije Stefan Kunc.

Nekadašnji nemački napadač koji je deo karijere proveo u Turskoj od 2021. godine obavlja funkciju selektora u toj zemlji, pa se u supermarketu pojavio kako bi pomogao. On je seo za jednu od kasa u marketu i odradio smenu tokom koje je cilj bio da se prikupi što više novčanih sredstava koja će biti prosleđena. Pogledajte kako je to izgledalo:

Ovaj potez Kunca, koji je kao selektor mlade reprezentacije Nemačke bio šampion Evrope, izazvao je mnogo pažnje na licu mesta, ali i u celoj državi. Nemački mediji brzo su preneli informaciju i snimke sa lica mesta, a njegov potez oduševio je u Turke koji poslednjih dana prolaze kroz mnogo problema. Fudbalski navijači pozdravili su selektorov potez i sigurno će zapamtiti da je bio tu za njih i u izuzetno teškim trenucima.