Barselona i Mančester junajted odigrali su nerešeno (2:2) na Nou Kampu, u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope. Spektakularan derbi evropskih velikana golovima su obeležili Markos Alonso (1:0) i Rafinja (2:2) za domaće, kao i Markus Rašford za goste (1:1), uz autogol defanzivca Barselone Žila Kundea u 59. minutu, za vođstvo Engleza 1:2.

Posrnuli velikani odigrali su na momente "divlju" utakmicu, u kojoj su upućene desetine udaraca ka golu i u kojoj je Barselona delovala pobeđeno posle Junajtedovog preokreta. Ipak, tada je Rafinja zbunio i golmana gostiju Davida De Heu centaršutem posle kojeg Robert Levandovski nije dirao loptu. Ušla je u mrežu i izazvala oduševljenje Nou Kampa. A nedugo potom strelac je pobesneo!

U toku je bio 83. minut kad je Rafinja izašao, ustupivši mesto rezervnom napadaču Barse Feranu Toresu, a ni na trenutak nije krio koliko je bio ljut zbog toga. Svakome na stadionu i kraj TV-a bilo je jasno da upućuje psovke ka treneru, Ćaviju. O burnoj reakciji bivšeg napadača Lidsa Ćavi je govorio posle utakmice. "Video sam i shvatio sam Rafinjin bes. I ja sam bio ljut. Pravim izmene da bih pomogao timu, a ne da bih upirao prstom ka nekome. Rafinja mi se izvinio, ali nije morao. Sve to vidim pozitivno, jer svi žele da igraju", rekao je Španac. Pogledajte Rafinjinu reakciju:

"Želim da se izvinim svima i još jednom treneru, Feranu, celom timu i navijačima. Nekad želite da pomognete ekipi toliko da prolazite kroz trenutke u kojima izgubite kontrolu. Žao mi je. Već sam pričao sa Ćavijem", javio se Tores posle utakmice. Ta situacija inspirisala je i šale navijača na društvenim mrežama, pa je uz ovaj video snimak objavljen opis: "Ovako Ćavi proverava u svlačionici da li će ga Rafinja gađati stolicom":

Pogledajte kako je Rafinja dao gol: