Fudbaleri Radničkog iz Niša u 22. kolu Superlige čekaju Radnik iz Surdulice u derbiju juga Srbije, a na klupi Nišlija biće i Nenad Lalatović. Temperamentnom treneru kluba sa "Čaira" ukinuta je suspenzija koju je dobio nakon crvenog kartona u prvom prolećnom kolu.

Tada je Lalatović isključen tokom meča protiv Mladosti iz Lučana, a disciplinska mera od četiri utakmice kazne značajno smanjila šanse Radničkog iz Niša da se nađe u plej-ofu. Šef stručnog štaba u međuvremenu je tražio pomoć države i policije, a Nišlije su morale na teren. Bez prvog trenera su Nišlije izvukle bod u Novom Pazaru, a pravi vetar u leđa za ekipu biće njegov povratak na klupu za meč sa najslabijim timom u ligi.

Odnosno, tako kaže tabela. Nenad Lalatović misli drugačije. "Čeka nas derbi juga Srbije, protiv ekipe koju ja dobro poznajem i imam samo reči hvale za njih. Oni su se baš dobro pojačali, na bukvalno svakom mestu u timu imaju dobrog igrača. Da su u ovom sastavu igrali od početka sezone, sada bi bili među prvih šest na tabeli. Makarić, Dražić, Radulović i da ne nabrajam dalje, svi mogu da reše utakmicu potezom. Dobro stoje iza lopte, opredeljenje im je, posebno u gostima, da se organizovano brane, teško ih je probiti, a onda imaju sjajnu tranziciju, posle oduzete lopte brzo istrčavaju polukontre i kontre i mogu svakog da ugroze", rekao je na konferenciji trener Radničkog.

Dotakao se trener radničkog i najvećeg iznenađenja u dosadašnjem delu sezonu, pobede novosadske Mladosti nad Partizanom u Humskoj prethodnog vikenda. Mladost GAT je upisala ubedljivu pobedu u Humskoj (4:0), a crno-beli su pretrpali jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji. 

"Moramo biti oprezni, a nema boljeg upozorenja od utakmice Partizan - Mladost GAT. Ja sam Novosađane i gledao na pripremama, video koliko su napredovali, ali ta utakmica je primer koliko opuštanje skupo može da košta. Mi smo i dalje u opasnoj zoni i nama svaka utakmica mora da bude kao finale kupa. Surduličani će doći ekstra motivisani, sa 120 posto i rekao sam mojim fudbalerima da je jedini način da pobedimo taj da i mi sa istim motivom uđemo u utakmicu. Trebalo bi da odigramo kao da smo mi poslednji na tabeli", dodao je on.

Meč Radničkog i Radnika na programu je u subotu od 13:00 na Čairu. Biće to okršaj dve ekipe koje se trenutno nalaze u plej-aut zoni - Radnički je 11. sa 21 bodom odnosno četiri manje od imenjaka iz Kragujevca koji drži osmu poziciju, dok je Radnik poslednjeplasirani tim lige sa samo 11 osvojenih bodova.