Fudbaleri Partizana pobedili su u prvom trening meču pred start nove sezone. U duelu na stadionu u Humskoj crno-ćbeli su savladali makedonski Rabotnički 1:0, a strelac je bio Kleo iz penala u 18. minutu.

Utakmica se igrala četiri puta po 20 minuta, a posle svakih 20 minuta pravila se pauza od po pet minuta.

Za Partizan su igrali svi koji su u trenažnom procesu, ali i oni koji su na probi. Tako je meč počeo i nekadašnji mladi reprezentativac SCG Bojan Neziri, koji trenira sa Partizanom, a za crno-bele je debitovao Goran Galešić, koji je u nedelju predstavljen javnosti i koji je potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima.

U sastavu nije bilo najboljeg strelca u prethodne tri godine, Senegalca Lamina Dijare koji je otišao na pozajmicu u jedan klub u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Posle meča novinari su saznali i da Partizan neće potpisati ugovor sa Gruzijcem Apolonom Lemondžavom.


Za Partizan su meč počeli: Radosavljević, Neziri, Krstajić, Jovanović, Stevanović, Branislav Jovanović, Marčeta, Saša Ilić, Nemanja Tomić, Šćepović, Kleo.

Igrali su još: Živković, Stanković, Nastasić, Kamberović, Popara, Davidov, Moreira, Brašanac, Galešić, Aškovski, Brana Ilić, Lemondžava, Mijić.


Trener Partizana Saša Stanojević posle utakmice je rekao da je zadovoljan, s obzirom na to da su crno-beli tek na početku priprema.

"Znate da smo tek nedavno počeli da radimo i zadovoljan sam onim što sam video. Manje-više, znamo na koga računamo, ali pustićemo još da penoći, pa ćemo u ponedeljak da odlučimo definitivno", rekao je on.

Prema njegovim rečima, operativci Partizana intenzivno pregovaraju sa nekim igračima, a crno-beli žele da popune pozicije levog beka, zadnjeg veznog i da dovedu još jednog napadača.

(MONDO)