Dešavanja u poslednjem kolu Premijer lige napravila su mnogo problema treneru Njukasla. Edi Hau će u narednom meču (26. februara) predvoditi crno-bele ka trofeju u Liga kupu, ali će imati glavobolju koju bi mogao da reši pomalo zaboravljeni Loris Karijus, poslednjih meseci mnogo poznatiji kao dečko atraktivne novinarke Dilete Leote nego kao golman.

Situacija je sledeća - Edi Hau ne može da računa na dvojicu golmana za okršaj protiv Mančester junajteda. Nik Poup je napravio veliku glupost protiv Liverpula i dobio direktan crveni karton daleko od kaznenog prostora, a Martin Dubravka ne može među stative jer je jesenas upravo za Junajted branio u ovom takmičenju. Pogled na kraj klupe i... Tamo je Loris Karijus, Liverpulov tragičar iz finala Lige šampiona protiv Reala.

Nekadašnji golman Majnca i Liverpula stigao je u klub sa severa Engleske tokom septembra 2022. godine, a svoj kratkoročni ugovor produžio je u januaru tako da potraje do kraja sezone. Izgleda da će se to ispoistaviti kao pravi potez jer dečko jedne od najlepših novinarki na svetu sada ima priliku da ga fudbalska javnost ne pamti samo po tome. Ukoliko bude branio na visokom nivou i zamenio Poupa i Dubravku, Karijus bi mogao da postane heroj navijača koji predugo čekaju trofej. Ovako izgledaju Dileta i Loris:

Instagram/Diletta Leotta Dileta Leota pokazala dečka Lorisa Karijusa

Istina, Edi Hau bi mogao da se odluči i za četvrtog golmana Marka Gilespija, ali lokalni momak i nekadašnji omladinac kluba nije baš sjajan izbor. Iako ima 30 godina, on nema veliko iskustvo na utakmicama ovog značaja jer je veći deo karijere proveo u malim klubovima u okolini Njukasla i do sada nije zabeležio nijedan nastup u Premijer ligi. Istina, u Škotskoj je sasvim solidno branio za Madervel koji je član elitnog ranga.