"Večiti" derbi se bliži i meč između Crvene zvezde i Partizana nas čeka već za sedam dana na stadionu "Rajko Mitić", a mnogim navijačima crveno-belih koji su rođeni početkom devedesetih asocijacija na golove u najvećim mečevima je bivši fudbaler Marko Perović. Pamti se još njegov potez iz 125. epizode rivalstva Crvene zvezde i Partizana kada je "zalomio" Alberta Nađa i pogodio sa oko dvadesetak metara, a mnogima je nepoznat podatak da je umalo završio na drugoj strani Topčiderskog brda.

Marko Perović je to otkrio u emisiji "Asovi Marakane" kod Grade Brankovića prisetivši se da je sve krenulo kada je kao tinejdžer igrao "turnire regiona" u Jagodini. Pošto je rođen u Kosovu Polju, predstavljao je Kosmet zajedno sa Milošem Krasićem, a tamo ga je prvo primetila Crvena zvezda. Nedugo potom i Partizan...

"Posle tog turnira u Jagodini zazvonio je telefon i javila se mama. Kaže da je zvao neko iz Crvene zvezde, mislili smo da se neko šalio. Posle toga se tata čuo sa ljudima iz Zvezde i posle šest meseci sam prešao prvo iz Kosova u Prištinu. Igrali smo onda još jedan turnir na Teleoptiku i posle njega sam gotovo sve završio sa Tomom Milićevićem oko prelaska u Crvenu zvezdu. Međutim, posle utakmice sa Vojvodinom, videli su me Vladica Kovačević i Nikica Klinčarski iz Partizana i i odvedu me u jednu malu kancelariju", prisetio se Marko Perović.

marko perović
MN Press 

"Rekli su mi 'sine, ti moraš da potpišeš za Partizan, ti si naše dete'. Rekli su mi da će majka i otac da pređu da žive u Beogradu, pa da će brat i sestra doći da pohađaju školu, sve će oni da regulišu i kao 'nemoj da brineš kao tvoj tata radi na Železnici'. A tada je u Partizanu bio Mirko Marjanović koji je bio predsednik Vlade", dodao je bivši fudbaler i onda otkrio kako je ipak završio u Crvenoj zvezdi.

"Dok mi to pričamo, Toma Milićević otvara vrata i kaže 'sine, šta ti radiš ovde!?'. Ja dete, gledam u njih. Kaže mi Toma 'dete, za koga ti navijaš?'. Ja mu kažem 'za Zvezdu', on me za ruku i izvukao me iz kancelarije, u hotel sa tatom i potpisao sam za Zvezdu".

Marko Perović je 2002. godine debitovao kod Zorana Filipovića u Crvenoj zvezdi, a do 2008. godine je bio u klubu. Nažalost, lom noge i pogrešna lekarska intervencija zaustavili su mu transfer u Hertu, tako da je prešao u redove Bazela, a zatim igrao još za Nju Ingland, Persepolis, OFK Beograd, Čainat, Radnički Kragujevac, Sime Darbi, Operario, Saut Čajnu, Hong Kong i Guangdžou R&F kod Piksija gde je 2018. godine i završio karijeru.